Karate

Karate är en välkänd japansk kampsport som bygger på effektiva tekniker och principer i hur vi använder kroppen, som tillsammans fungerar i självförsvar och ger en utvecklande träning för både kroppens koordination och ditt sinne.

Karatestilen vi tränar kallas för Shito-ryu och grundar sig på den japanske mästaren Inoue Motokatsus kunskaper som han kombinerade i en mångsidig karatestil. Träningen består av kihon (grundtekniker), kumite (två-&-två övningar) och kata (solo-övningar).

I karate tränar man i en dräkt (gi) och bälte (obi) i olika färger. Bältesfärgen representerar ens kunskapsnivå, och i slutet av varje termin finns det tillfälle att uppgradera sig till nästa bälte. Då visar man upp de tekniker som krävs för respektive nivå inför instruktörerna, och om man godkänns kan man gratulera sig med en ny färg!

Man kan även tävla i karate, vilket gör detta till en populär kampsport bland ungdomar! Flera av våra instruktörer är SM, EM och VM medaljörer, samt landslagsmedlemmar (under Svenska Karateförbundet).

Karate finns för juniorer och vuxna, samt för barn 7-10 år under namnet ”Combat Kids”.

Bilder från en karateträning:

PS. Du får alltid en gratis provträning under våra ”Öppet Hus”-veckor!

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Popup Images .