MMA

MMA står för Mixed Martial Arts, vilket kan översättas till ”blandade kampsporter” och är en av världens snabbaste växande sporter – till stor del p.g.a. tävlingar såsom UFC . MMA-träningen innehåller allt ifrån slag-, spark- och kast-tekniker, till brottning, grepp och lås. Utöver detta är även brottarfys/pargymnastik en viktig del av träningen, vilket gör det till en väldigt kul och mångsidig sport som bygger både styrka, teknik, kondition och rörlighet.

Man kan också tävla inom MMA, (även om de flesta tränar för skojs skull), med olika regelsystem beroende på hur pass avancerad man är. I Sverige börjar man med ”Klass-B” (som inte tillåter slag/sparkar på en golvad motståndare, utan endast ståendes med brottning på mattan). Därefter går man vidare till ”Klass-A” som även tillåter slag på marken – och slutligen professionellt (med längre ronder och mindre skydd). Är du intresserad av att tävla kan du prata med din tränare!

 

Följande grupper finns i MMA:

  • Nivå 1: är för dig som har mindre än ett års erfarenhet och vill lära dig grunderna som bygger världsmästare! I denna grupp ingår den grundläggande fysträningen som krävs för att bygga upp uthålligheten som behövs i MMA. När du gått minst en termin i Nivå 1 kan du göra ett grupptest för att visa dina tekniker för tränarna som kan flytta upp till ”nivå 2″.
  • Nivå 2: är nivån för dig som bemästrat grundteknikerna och börjar använda dem i fri form (sparring). Vi tränar alla delar av kampen ihop, från ståendes på fötterna till submissions på mattan. Om du tidigare tränat i ”Nivå 1″ flyttar du upp genom ett grupptest, som hålls i slutet av varje termin, där tränarna ger feedback och placerar dig i rätt grupp för din nivå!
  • Junior-MMA: är en grupp för 10-14 åringar där fokus ligger mer på brottningen under all närkontakt; medan slag/spark-träningen utförs på mittsar (slagkuddar) istället för varandra. Från 15 år och uppåt kan man börja träna i vuxen-gruppen då man deltar i ett grupptest för att utvärdera vilken nivå som passar bäst.

 

Utrustning som krävs för MMA är:

 • Träningskläder (MMA-shorts/tights samt tight T-shirt/rashguard)
 • Sporttejp (för att täcka över skrapsår)
 • Tjocka MMA-handskar (6-8 oz)
 • Suspensoar (för killar)
 • Tandskydd
 • Benskydd (obligatoriskt i Nivå 2)

 

Bilder från ett MMA pass:

 

SW – Submission Wrestling på Combat Academy

Submission Wrestling är en modern kampsportsform som tränas i samband med MMA-passen, ej separat alltså.

Förenklat går sporten ut på att tvinga sin motsåndare att ge upp, men utan att använda sparkar eller slag. Tekniker som används är olika varianter på grepp, kast, fasthållningar, nedtagningar och ledlås. Vinnaren är den som får sin motståndare att ge upp först. Om ingen har gett upp vinner man på poäng – som man har fått för lyckade tekniker.

Hos Combat Academy tränar vi visserligen SW i samband med MMA-passen, men vi tävlar i separata SW-tävlingar, t.ex. SGL, Svenska Grappling Ligan och liknande.

Combat Academy’s tävlande är bland de bäst rankade i Stockholm inom SW.

SW är från 15 år och uppåt, precis som MMA.

Combat Academy tävlar i Svenska Grappling Ligan (SGL)

PS. Du får alltid en gratis provträning första månaden på terminen!

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Popup Images .