Kampsportsguiden

Det kan i bland vara svårt för den oinvigde att välja vilken kampsport man skall börja träna. Man vet för lite om de olika grenarna, det är många nya uttryck (ofta på ett främmande språk) och man kanske känner sig osäker på hur man skall välja, helt enkelt.

Kompisarna kanske också tränar något som de tycker är kanon men du kanske inte vill träna “samma som alla andra”, eller du kanske har andra kriterier när du väljer din kampsport?

Som tur är finns det en väldig massa olika kampsporter som man kan träna, och du hittar säkert någon som motsvarar dina behov och önskemål.

Här kommer lite hjälp på vägen:

  • Vad aktiviteten heter (t.ex. kickboxning, thaiboxning, kung-fu, karate, taekwondo osv) har faktiskt mindre betydelse. Det är mycket viktigare att träningen motsvarar de förväntningar du har och att du får ut det du är ute efter (t ex bättre kondition, styrka, självförtroende, lära sig självförsvar, bli smidigare etc.). När du har tränat ett tag kommer du ändå att märka att alla kampsporter är ganska lika i grunden, eftersom att en människa bara har två armar och två ben.
  • Stämningen i gruppen och i klubben, bemötandet du får, instruktörernas erfarenhet, ålder och utbildning, träningstiderna, avståndet till det egna hemmet, hur träningslokaler ser ut, bra kvalité på utrustning etc. är långt viktigare, än vad många tror. Detta är aspekter som kommer göra stor skillnad på vad du börjar träna.
  • Titta på träningen och gå runt i lokalerna. Känn på atmosfären och pröva dig fram. Du behöver inte bestämma dig på en gång. Hos oss kan du kan testa olika kampsporter som du är nyfiken på, ställa frågor, titta runt, och lära dig mer om kampsporternas fascinerande värld, innan du bestämmer dig…

Och kan du inte bestämma dig, så träna allt!

Välkommen!

PS. Du får alltid en gratis provträning!

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Popup Images .